Ons team

Jean-Paul

Gids, JP is een Bakwele. Hij is met de expeditie van Michael Fay door Minkebe getrokken en is in totaal 7 maanden met Fay onderweg geweest naar de kust. Bovendien zou onze route leiden naar het zogenaamde kamp Minkebe, een goudzoekerskamp ergens in het midden van het bos, waar JP negen jaar gewerkt heeft. Het is zo ongeveer de enige plaats met menselijke bewoning in een gebied zo groot als Belgie. Achteraf bleek JP bij Fay eigenlijk alleen als drager gewerkt te hebben en verder dan 10 km buiten het goudzoekerskamp het gebied niet te kennen. Vooraf was het ironische aan dit doel natuurlijk waarom we zonodig naar die ene plaats moesten waar mensen wonen als het ons toch om het bos te doen was.

Nazer

Bootsman, eveneens Bakwele. Niet bijster kundig, wel heel vriendelijk.

Serufin

Helper, eveneens Bakwele. Betrouwbaar en nooit laveloos aangetroffen. Gaf in zijn rol als 'navigator' aan hoe te varen; de Nouna is grillig met veel moeras en doodlopende armen.

Mokambo

Gids voor 2 dagen van Masoko naar het Minkebe kamp. Benoit Mokambo heeft ruim 10 jaar geleden samen met zijn vader en een neef goud ontdekt op de plaats waar later het Minkebe kamp is ontstaan. De man kent het bos erg goed, maar is qua persoon nogal een kwal. Hij schijnt een aantal jaren de leiding gehad te hebben in het kamp, maar is daar om ons onbekende redenen op zeker moment weer vertrokken. Na opnieuw goud te hebben ontdekt, nu in Masoko, is hij een nieuwe kolonie begonnen, waar hij natuurlijk weer de scepter zwaait.

Robert

Bewoner/gouddelver in de kolonie van Masoko. Heeft Dick's bepakking van Masoko naar het Minkebe kamp gedragen. Dat was in de prijs inbegrepen, maar later bleken de meningen daarover verdeeld.

Mathon

Teamleider, ook verantwoordelijk voor communicatie en contacten. Is eerder in Kameroun het oerwoud ingetrokken, maar is de laatste keer in Campo blijven steken op een punt dat het echt interessant werd. Om verder te gaan zou een andere missie en bijbehorende uitrusting vereist zijn geweest. Bij deze.

Dick

Verantwoordelijk voor hardware, zoals foto/video apparatuur en kampeeruitrusting. Heeft ook praktisch alle camerawerk gedaan. Heeft in het Amazone-gebied kennis gemaakt met het tropisch regenwoud en daar korte expedities gedaan. Daar is de smaak naar meer ontstaan. Bij deze.